how to build a website

For første gang i Comwells historie åbner vi et hotel i eget regi i København. AP Pension er en af hovedkræfterne bag et flere hundrede millioner kroner dyrt nyt stort hotel i Nordhavnen.

Hotellet er tegnet af det prisbelønnede arkitektfirma, Arkitema Architects, der har valgt at lade sig inspirere af havnens historiske pakhuse. Hotellet i Nordhavnen kommer til at rumme 493 værelser og 18 konference- og møderum, og bliver det første hotel i Nordhavnen. Hotellet forventes at åbne i 2020.

Hotellet i Nordhavnen opføres på Trælastholmen i området mellem lystbådehavnen bag Svanemølleanlægget og Copenhagen International School ved Skudehavnen. Kvarteret har vand til tre sider og udsigt til Øresund, og bliver om få år til en hel ny og attraktiv bydel – midt i København.

Det er det danskejet og uafhængige pensionsselskab AP Pension, der sammen med det finske pensionsselskab Keva, står bag finansieringen af Comwell i Nordhavnen. Det er første gang, at AP Pension indgår i så stort et joint venture-projekt med et andet pensionsselskab. Den samlede pris lyder på et trecifret millionbeløb.

Et grønt hotel i et spirende nyt kvarter 
Det er det danske arkitektfirma, Arkitema Architects, der har tegnet Comwells første hotel i København. Firmaet har hentet inspiration i Nordhavnens 200 år gamle historie og ikke mindst havnens pakhuse med de karakteristiske og enkle vinduessætning og skodder. Facaden i hotellets vindueshuller bliver befæstet med særlige, kobberfarvede metalplader, for at skabe interaktion mellem lyset og spejlinger fra kanalen foran hotellet.

Indeni snor bygningen sig som et ottetal med to grønne atriummer i midten, og det grønne strækker sig ud på selve hotellets facade. Alle hotellets offentlige funktioner er beliggende i stueplan, hvor restaurant og bar har udsigt og adgang til kanalen foran hotellet. Københavns Kommune er åbne overfor muligheden for etablering af en vandtaxa, der kan transportere hotelgæsterne direkte ind til Nyhavn.

Om kvarteret Trælastholmen
Trælastholmen bliver det mest kompakte kvarter i Nordhavnen – med vand til tre sider. Det får en tæt bystruktur, der indeholder relative små byggefelter med bygninger i fire til seks etager. Langs Trælastholmens eksisterende kajkanter kommer der promenader, og der skabes adgang til vandet via brygger, trapper og ramper. Metropladsen på Trælastvej og Den Urbane Sportsplads har udsigt over Orientbassinet og Øresund. Et mindre antal butikker understøtter bylivet på pladsen, mens de omkringliggende boliger og kontorer bidrager til at skabe atmosfære og liv.

Et grønt hotel i et spirende nyt kvarter

Fakta om Comwell Nordhavn:
Arkitektfirma

Entreprenør
Arkitema Architects

KPC
Størrelse25.145 m2
Antal etager6
Antal værelser493
DesudenKonference- og mødefaciliteter, restaurant, bar, lounge, P-kælder 
PrisEt trecifret mio. beløb
Finansiering:AP Pension og Keva 
Forventes færdig i2020 
Fordeling af værelser:
Mindre standardværelser207
Standardværelser169
Store standardværelser50 
Eksklusive værelser46
Eksklusive hjørneværelser18
Suiter3
Konferencerum18
Afstande:
Metro (åbner i 2020)200 m
Krydstogtterminal800 m
Århusgadekvarteret800 m
Nordhavn Station1 km.
Centrum4 km.
Kastrup Lufthavn13 km.
Mobirise

Er du nysgerrig efter mere?
Så hold dig opdateret med de seneste nyheder lige her